I väntans tider!

Just nu är jag själv hemma igen, jag har precis ätit en macka, jag väntar på att titta på TV med Carina Berg som flyttar in hos Arja, sedan väntar jag på Att Stefan ska komma hem, men det blir inte förräns i morgon kväll någon gång. Den jag väntar allra mest på finns i Gamleby och hon kommer äntligen hem på fredag kväll. Gud vad jag längtar efter henne. det är tre veckor sedan hon var hemma sist alldeles för länge sedan.  

Söndag

Igår kväll var Carin och åt middag hos mej, vi hade jätte trevligt. Vi planerade lite utlanssemester med tjejerna till våren. Vi pratade även om ifall vi vuxna skulle åka någonstans. Hon ska prata Med Rulle och jag ska prata med Stefan. Nu måste jag slut för Stefan vill åka och handla.

Jag har ridit i dag på Åkerby

Jag red på Kattis, en mycket trevlig hästsom jag har blivit mycket förtjust i. Monicqe höll lektion , hon är hård. men ger bra feedback. jag fick både ris och rosför min ridning. Jag har en önskan att kunna ta med Amra på en lektion, men det får nog vänta eftersom det är svårt att lasta och sedan detta med galoppen, att det ska vaa så svårt med henne galopp antingen åker man av eller så vägrar hon att galoppera med mej. Annars så känner jag att hon skulle gå jätte fint i skänkevikning. Hon kan dressyr den hästen men galoppen funkar inte ännu. Jag är djurvakt till Tim och Anders till deras 4 hundar och tre hästar. Just nu ligger alla hundar runt om kring mig och sover. vi ska snart ta en promenad till deras stall för att släcka lampor och se till att allt är väl med hästarna. Kl. 7 i morgon bittti ska jag ner och släppa ut hästarna sedan vid halv 9 ska jag åka till Uppsala och få masage, jag ska hämta Carina och Malin först. Ska bli sköönt. på eftermiddagen kommer Lisa och då ska vi ut och rida. Elsa Björklunds mamma ringde till mej idag och meddelade att Elsa inte kommeer att rida på Nalle för att vi bor för långt bort. Jag hade redan förstått att det var så. Jag har pratat med Felicia Linds mamma om hon vet någon som skulle vara intresserad av att rid Nalle som helst skulle ha körkort. Nog om detta nu ska jag ut och gå med hundarna sedan god natt.

Nu är jag frisk igen!

I måndags så var jag till Hormesta och red i ridhuseet. Både Nalle och Amra var med. Hästarna gick in i transorten utan problem. Anna Unnerbo kom och hjälpte mej. Anna Red dressyr med Nalle och han gick bra, men Anna hade problem med galoppen för Nalle vill gärna bryta av. Det är något som Nalle måste tränas med. Amra hon ville inte galoppera som vanligt, hon försökte bli av med mej, men jag satt kvar denna gång. Anna prövade om on kunnde rida Amra och få upp henne i galopp, och hon försökte även bli av med Anna flera gånger men hon lyckades aldrig så tillslut så började hon galoppera . Hästarna var genom svettiga när vi kom hem, de gick även jätte bra att lasta när vi skulle hem. Som vanligt blir det sent innan man är hemma och allt klart med hästarna. Jag har halmat i boxarna nu för att hästarna skall ha något att ligga på, dessutom så har jag stängt av i hagen så de bara kan gå i gången i hagen, där finns inte så mycket att äta så då är det ba med halm. I morgon ska Stefan åka till Tommy oc köpa hö och halm för nu veet man inte när det blir frost det kan komma närsom. Jag har inte hört något i från Elsa Björklund ännu så hon var nog inte så intresserad av att komma och rida. Jag har fått ett förslag i från min chef om en tjej som är 14 år och som ska vara jätte intresserad av hästar. Agnetha sa att jag ska ta kontakt med hennes mamma som också jobbar på vård o service. Jag ska maila henne i sluteet på veckan, jag har också fått förslag i från Anne Belling att jag kan fråga Emma som är kompis med Matilda om hon kan tänka sig att rida Nalle , jag vet att hon är medryttare till Siv Lundkvist häst så hon kanske inte hinner med att rida en häst till. Men det måste ju finnas hur många tjejer som helst igentligen som vill rida. På fredag ska jag passa Tim och Anders hundar och hästar , de ska åka till Malmö på fredag och kommer hem på sen lördagseftermiddag. Carina och jag ska åka till uppsala och få massage på förmiddagen och på eftermiddagen ska jag sko våra hästar. På kvällen kommer Carina till mej och vi ska äta och dricka gott, för Stefan åker till värmland med rulle så vi blir liksom gräsänkor över helgen.

Jobb halva dagen!

Jag orkade med halva dagen på jobbet. Hur täpp i snäsan som helst, jätte jobbigt kan inte prata i telefon, orkar inte vara på topp helt enkelt. LISA KOM HEM TILL OSS VID 14 TIDEN , hon ville rida på Nalle , vi red ut en liten tur ca 40 min. . Amra var hel ner lerig och nu är hon verkligen jätte tjook. Nu mååååsttte jag göra något innan hon blir sjuk. Jag började med att stänga av hagen så de inte kan komma åt den feta växten som är just nu det är fruktansvärt. På lördag ska jag ner till Hormesta och rida lektion. Det är alltid en bra början. I morgon fredag ska Elsa Björklund komma ut och träffa Nalle Puh, jag undrar om kemin stämmer i mellan dem? Vi får se.

Hemma i från jobbet.

Är vrål förkyld, har knappt sovit någonting i natt. Fryser och svettas om varannat. Jag blev mycket förvånad när det knackade på dörrren på eftermiddagen, när jag gick och öppnade stod Ulla Lövgren utanför, hon hade ringt till mitt arbete och hörde att jag var sjuk så då komm hon hem till mej. Hon ville ha mitt telefonnr. det fanns inte kvar på Hormesta. Hon berättade att Sara hade givit sig på hennes dotter Sofia i stallet i söndags ,hon blev så chokad att hon inte kom till undsättning. Sara knuffade in Sofia i boväggen inne hos Spirre. Ulla pratde med Gunilla Berg om vad som har hänt och Gunilla sa att hon skulle ta upp det med Sara. Ulla frågade Gunilla i går om vad Sara hade sagt som försvar, hon svarade att Sara inte alls hade knuffat Sofia. Ulla blev så upprörd att hon letade upp ett nytt ställe med stall och ridhus utanför Uppsala som hon och Sofia skall flytta till. Hon kommer att säga upp sin bostad och stallplats vid månadsskiftet sa hon. De vill inte bo kvar där med så otrevligt bemötande. Ulla var också och tittade på Nalle o Amra, hon tyckte de hade jätte fint med att de kan gå ut och in som de vill samt att vi kan stänga in dom om det beövs. Hon sa också att hon skulle ta in hästarna själv i dag , hon kanske ville ha hjälp av mej eftersom jag har hjälpt henne tidigare att ta in hästarna. Jag kommer att vara hemma i från arbetet i morgon också.

Förkyld och ont i halsen +feber

Linnéa har varit hemma i helgen , hon hade feberoch var dunder förkyld. Jag ville att hon skulle stanna hemma i från skolan i minst 2 dagar, men det ville inte hon. Hon måste köra tracktor och backa med släp. Hon ville absolut inte missa detta. Jag förstår henne. Igår när hon skulle åka tillbaka till skolan så pajad Stefans bil. Han tankar i bensin i stället för disel, Jag säger bara kantltigt. Vi har ingen bil med bensin. Resan ner gick bra och även resan hem vi var hemma strax efter kl. 23. Vi åkte motorvägen ända till Strängnes. I morse när jag vaknade kännde jag mig krasslig, jag åkte mecd Anne Belling till jobbet eftersom Stefan tog min bil. Jag åkte även hem med henne. När jag kom hem tog jag febern 38.C La mi på soffan för att vila en stund. Njöt av vårat nyrustade vardagsrum. Stefan kom hem och gav mig en Wiskey, känns faktiskt bättre fryser inte längre. I kväll ska jag ta det lugnt, Stefan har lovat att gå ut och gå med Nappe, själv ska jag titta till hästarna. Sedan ska jag gå och lägga mig för att se om jag orkar gå och jobba i morgon.

Här är Amra och Linnéa!


Har varit på Bio i kväll.

Jag och Anneli var på bio och såg I rymden finns inga känslor. Det handlde om en kille om har Asperger. Det stämde ganska bra, de som har det funktionsnedsättningen är mycket egotrippade och det kom verkligen fram i filmen. Jag har också hunnit med och träffat faster Anna-Lisa och farbror Erik. Jag fick en TV-pläd av faster som jag kan ha när det blir kyligt och kura in mig i när jag ska titta på Tv i höst/vinter. Jag skulle ha fått den förra året på min födelsedag, men jag har inte varit upp och hälsat på på ett helt år så ja fick den nu i stället. Det var mycket snällt tycker jag. Jag har inte hört något av Linnéa idag, hon har väl inte tid att prata med sin mamma hon har väl annat försig kan jag tänka. Fårse om hon hör avsig i morgon? Stefan har varit barnvakt till barnbarnen, Linda har varit på föräldrarmöte i kväll och hon blev klassförälder (undrar om hon vill det eller om hon bara fick uppdraget på grund av att det var hennes tur) Stefan håller på attmåla vardagsrummet, han ska måla klart hela rummet ikväll en gång och imorgon kommer han att måla på en gång till, så på lördag ska jag åka och köpa lite nya möbler det ska bli roligt. God natt!!!

Helgen redan slut!

Ja den här helgen gick ju alldeles för fort! Linnéa kom hem i fredags efter att jag hade hämtat hem henne och Nalle. Vi fick punka på transporten på vägen hem, det var bara slamsor kvar av däcket när vi stannade på 55:an mellan Svinnegarn och Haga, det var ju tur att vi inte var så långt hemmifrån i allafall. Stefan var på väg hem i från Strömstad, han hade hunnit till Västerås när vi ringde och bad om hjälp. Det tog ca 2 timmar innan allt var klart och vi kunde åka hem. I lördags så fick Linnéa en ny dator (bärbar) med Webcam. Så nu kan vi se varandra när vi har kontakt. Ja så blev det söndag och Linnéa har precis åkt ner till Gamleby igen, det känns i ens moders hjärta varje gång vi skiljs, Det är hårt men jag vet att hon trivs i skolan och har kul så det är ju bra iallafall. Hon kommer förhoppningsvis hem om två veckor igen. Stefan kör ner henne med ännu mer packning. Nu ska jag strax åka till Enköping med Edwin för han ska börja sin första simträning i dag, när jag kommer hem om det inte är försent ska jag nog ta mig en tur med Amra. Kanske jag hinner även rida Nalle vi får se. Jag ska leta på någon ridsugen tjej som skulle vilja rida Nalle några ggr/vecka.

Imorgon fredag den 3 sep kommer Amra och Nalle Puh hem igen!

Jag ska åka till Gamleby och hämta hem Nalle, men innan ska jag hämta Amra på Hormesta, mina goda grannar Tim och Anders har lovat att de ska hjälpa mej att lasta henne, bägge behöver inte men det blir nog Anders som hjälper mej tror jag. Sedan går färden ner till Gamleby där Nalle står och väntar tillsammans med Linnéa. Linnéa kommer att åka tillbaka till skolan på söndag men hästarna blir hemma.Jag kommer att träna för Anna med Amra, henne har jag nu fått i galopp utan att åka av. Jag ska leta på någon tjej som skulle vilja rida och träna Nalle nu när inte Linneá kan göra det. Linneá kan bara rida honom de helger som hon kommer hem och det kanske inte blir så ofta. Hon verkar trivas bra i skolan och det är jätte bra, för det verkar vara en bra skola. Nu ska jag åka ner till Hormesta och sköta om Amra och se till att hon har mat och rent i boxen, sedan ska jag rida en stund.

RSS 2.0